Σοφία Παπακαλούση

Η Σοφία Παπακαλουση, PhD, τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια ασχολείται με την εκπαίδευση και την επιμόρφωση ενηλίκων. Ξεκίνησε τις σπουδές της με πτυχίο στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Δεύτερης Γλώσσας και συνέχισε με πτυχίο και Διδακτορικό στον Ευρωπαικο Πολιτισμό (Harvard U.).

Επικεντρώνοντας τα ενδιαφέροντα της πάνω στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, αποφοίτησε απο το διεθνως αναγνωρισμένο πρόγραμμα Advanced Diploma in Personal, Leadership and Executive Coaching του Kingstown College, IE ενω ταυτόχρονα πιστοποιήθηκε με το AC Accredited πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Diploma in Coaching.

Προκειμένου να διευρύνει περαιτέρω τις γνώσεις της πάνω στην προπονητικη αποφοίτησε από το πρόγραμμα Unlocking the Immunity to Change των καθηγητών Dr. R. Keegan και Dr. L. Lahey στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ των ΗΠΑ.  Συνεχίζει να  μετεκπαίδευεται πανω στην Εκπαίδευση Ενηλίκων ενώ ταυτόχρονα βοηθα ενηλικες να γνωρισουν το Coaching αλλα και να πιστοποιηθουν σαν Coaches στα πιστοποιημενα από τον ΕΟΠΕΠ προγράμματα Coaching του ΚΔΒΜ Metamathesis.